Over

(september 2020)

Om mijn blog berichten te kunnen volgen, is het wellicht handig om iets meer over mij te weten. Een korte samenvatting:

VJHG_Kim_Sanne Willemsen (1)

Foto door: Sanne Willemsen voor de voorstelling ‘Vind je het gek!

Ik noem mezelf Lyka, ik ben 30 jaar en woon met mijn vriend samen in een knus appartement in de randstad. We zijn allebei afgestudeerd als hulpverlener, alleen hij als psychiatrisch verpleegkundige en ik onlangs, ondanks de nodige vertraging, als sociaal pedagogisch hulpverlener/ggz-agoog. Naast mijn opleiding heb ik een leerlijn gevolgd, waardoor ik bij mijn diploma een aantekening heb gekregen dat ik tevens ervaringsdeskundige ben. Als hulpverlener ben ik dan ook van plan om zo nu en dan mijn eigen ervaring in te zetten op momenten wanneer het een meerwaarde kan zijn voor een cliënt, maar het zal niet leidend zijn in mijn werk.
Ik heb dankzij de vele stages tijdens mijn opleiding ontdekt dat er meer een behandelaar/psycholoog in mij schuilt, dan een groepswerker/begeleider. Hopelijk vind ik een hbo-functie die ik mag uitoefenen dat hierop lijkt. Ook ben ik erachter gekomen dat de doelgroep jeugd het meeste bij mij past. Ik denk erover om uiteindelijk een ambulant kindercoach te worden en wellicht ooit nog deeltijd de opleiding psychologie te doen als dat lukt.
Op dit moment ben ik echter 2 (halve) dagen aan het werk in een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Ook leuk en ook passend bij mijn situatie; ik ben namelijk nog herstellende van een burn-out en ik heb op deze plek de kans heb gekregen om langzaam te re-integreren/uren op te bouwen.

Ondanks dat ik heel graag aan het werk wil en mij al snel ellendig voel door het thuiszitten, heeft het vele alleen thuis zijn mij ook wat gebracht; door de overkill aan vrije tijd heb ik een soort van noodgedwongen (oude) hobby’s herontdekt.
Ik houd van creatief bezig zijn; kledingstukken of interieur accessoires haken, tekenen en schilderen. Ook houd ik van muziek; gitaar spelen, schrijven en zingen.
Vorig jaar heb ik mezelf voor het eerst begeleid op gitaar tijdens een optreden op een lokale braderie en hoewel het doodeng was, vond ik het ook super leuk om te doen. (Tevens een soort protest naar mijn Dictator, mijn strenge innerlijke criticus, dus ergens ook therapeutisch).

Ik schrijf vooral over psychisch ziek zijn. Niet omdat het zo’n gezellig onderwerp is, maar wel omdat stigma zó 2019 is. Het wordt tijd dat het taboe doorbroken wordt, vind je niet? Psychische problemen komen nou eenmaal voor en wanneer je je ervoor schaamt zijn ze nog vele malen zwaarder om mee om te gaan. Ik probeer zo open en eerlijk mogelijk over mijn eigen ervaringen, gedachten en gevoelens te schrijven. Ook om uitleg te kunnen geven over bepaalde psychische klachten en om mensen die hiernaar op zoek zijn, herkenning te kunnen bieden.
Mijn blogartikelen kenmerken zich door uitleg over allerlei psychiatrische onderwerpen in mijn eigen woorden (bij voorkeur ondersteund door vakliteratuur) en mijn eigen ervaringen daar doorheen verweven.
Wanneer bepaalde onderwerpen trigger-gevoelig kunnen zijn probeer ik dat aan het begin van een blog aan te geven. Ook streef ik er naar om zoveel mogelijk vanuit positiviteit te schrijven, maar vind dit erg lastig wanneer ik zelf nog erg zoekende ben in hoe ik met bepaalde dingen om kan gaan en/of wanneer ik door een hele moeilijke periode ga. Ik schrijf nou eenmaal over een herstelproces en herstel is nooit een rechtlijnig proces; er zijn veel ups en downs.

Misschien ben ik geen standaard blogger: ik kan mijn ei niet kwijt in 300 á 400 woorden en het schrijven gebeurt bij mij simpelweg wanneer er tijd, ruimte en inspiratie voor is.
Op dit moment ben ik langzaam de psychotherapie aan het afbouwen. ‘Uit therapie’ zijn, de titel van mijn blog, komt dus steeds dichterbij!

Zo nu en dan ben ik ook actief op sociale media. Mijn Twitter account gebruik ik sinds kort alleen nog maar om blogs te delen en andere relevante informatie. Hetzelfde geldt voor mijn Facebook pagina. Nog niet heel bekend zijn waarschijnlijk mijn #wachtkamerselfies op Instagram, ontstaan uit ongemak en verveling in de wachtkamer, voorafgaand aan therapie. (Wegens veel beeldbelafspraken momenteel geen nieuwe wachtkamerselfies.)
Links naar mijn sociale media kanalen vind je hieronder.

Tot slot: ik beantwoord graag vragen. Openheid leidt immers tot begrip.
Stuur mij dus gerust een email (klik op het e-mail icoon).

Liefs,
Lyka

twitter iconfacebook iconemail iconinsta

Diagnose

  • Verslavingsgevoelig voor shoppen, Netflix en de Chai tea latte van Starbucks.
  • Lieve persoonlijkheidsstoornis (volgens mijn vriend)
  • Flauwe grappen regulatiestoornis
  • Voor meer, zie blogs…
Advertentie

Een gedachte over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s