Over

(augustus 2019)

Wanneer je het interview via Tonic Nederland door Janet Lie hebt gelezen, weet je inmiddels al het één en ander over mij. Om mijn blog berichten te kunnen volgen, is het wellicht handig om toch nog iets meer over mij te weten. Een korte samenvatting:

VJHG_Kim_Sanne Willemsen (1)

Foto door: Sanne Willemsen voor de voorstelling ‘Vind je het gek!

Ik noem mezelf Lyka, ik ben 29 jaar en woon met mijn vriend samen in een knus appartement in de randstad. We zijn allebei afgestudeerd als hulpverlener, alleen hij als psychiatrisch verpleegkundige en ik onlangs, ondanks de nodige vertraging, als sociaal pedagogisch hulpverlener/ggz-agoog. Naast mijn opleiding heb ik een leerlijn gevolgd, waardoor ik bij mijn diploma een aantekening heb gekregen dat ik tevens ervaringsdeskundige ben. Als hulpverlener ben ik dan ook van plan om zo nu en dan mijn eigen ervaring in te zetten op momenten wanneer het een meerwaarde kan zijn voor een cliënt, maar het zal niet leidend zijn in mijn werk.
Ik heb dankzij de vele stages tijdens mijn opleiding ontdekt dat er meer een behandelaar in mij schuilt, dan een groepswerker/begeleider. Ik wil dan ook onderzoeken of het mogelijk is om vanuit een SPH-functie in de GGZ (zoals bijv. POH-GGZ jeugd) te kunnen doorstuderen voor psycholoog. Op dit moment werk ik eerst nog aan mijn eigen herstel (o.a. d.m.v. intensieve EMDR), zodat ik binnenkort optimaal anderen bij hun herstel kan ondersteunen.

Op dit moment ben ik dus helaas vooral thuis door verschillende klachten en nog hard op zoek naar vrijwilligerswerk, om zo te kunnen re-integreren en aan het werk te kunnen gaan als starter op de arbeidsmarkt. Ondanks dat ik heel graag aan het werk wil en mij al snel ellendig voel door het thuiszitten, heeft het mij ook wat gebracht; door de zeeën aan tijd heb ik een soort van noodgedwongen (oude) hobby’s herontdekt.
Ik teken en schilder graag in de bullet journal die ik ben gestart, ben tassen/kleding/kussenhoezen voor mezelf en vrienden gaan haken en heb gitaar leren spelen weer opgepakt na lange tijd. Ook zing ik graag en heb dus binnenkort een solo-optreden gepland staan, waar ik voor het eerst mezelf op gitaar zal begeleiden. ♪ ♫  (Doodeng en tevens een soort protest naar mijn Dictator, dus ergens ook therapeutisch).

Ik schrijf vooral over psychisch ziek zijn. Niet omdat het zo’n gezellig onderwerp is, maar wel omdat stigma zó 2018 is. Het wordt tijd dat het taboe doorbroken wordt, vind je niet? Ik probeer zo open en eerlijk mogelijk over mijn eigen ervaringen, gedachten en gevoelens te schrijven. Mijn blogartikelen kenmerken zich ook door uitleg over allerlei psychiatrische onderwerpen in mijn eigen woorden (bij voorkeur ondersteund door vakliteratuur) en mijn eigen ervaringen daar doorheen verweven.
Misschien ben ik geen standaard blogger: ik kan mijn ei niet kwijt in 300 á 400 woorden en het schrijven gebeurt bij mij simpelweg wanneer er tijd, ruimte en inspiratie voor is. Wie mij langer volgt weet dat ik voor deze blog ook schreef over mijn KP-opname (klinische psychotherapie). Dit zal ik blijven doen, maar voorlopig ‘achter de schermen’ zodat ik kan beslissen wat ik er verder mee zou willen.

Mocht je nóg meer willen weten, volg mij dan op Twitter waar ik redelijk actief ben. Nog niet heel bekend zijn waarschijnlijk mijn #wachtkamerselfies op Instagram, ontstaan uit ongemak en verveling in de wachtkamer, voorafgaand aan therapie.
Links naar mijn social media vind je hieronder.

Tot slot: ik beantwoord graag vragen. Openheid leidt immers tot begrip.
Stuur mij gerust een bericht via Twitter, Facebook of email.

Liefs,
Lyka

twitter iconfacebook iconemail iconinsta

Diagnose

  • Verslavingsgevoelig voor shoppen, Netflix en de Chai tea latte van Starbucks.
  • Lieve persoonlijkheidsstoornis (volgens mijn vriend)
  • Flauwe grappen regulatiestoornis
  • Voor meer, zie blogs…

Een gedachte over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s