Over

(november 2018)

Wanneer je het interview via Tonic Nederland door Janet Lie hebt gelezen, weet je inmiddels al het één en ander over mij. Om mijn blog berichten te kunnen volgen, is het wellicht handig om toch nog iets meer over mij te weten. Een korte samenvatting:

VJHG_Kim_Sanne Willemsen (1)

Foto door: Sanne Willemsen voor de voorstelling ‘Vind je het gek!

Ik noem mezelf Lyka, ik ben 28 jaar en woonde tot voor kort samen met mijn vriend in een éénpersoons studentenkamer. Het was klein, knus en er kwam minder ruzie voor dan je zou denken. Na deze ultieme relatietest hebben we dan ook besloten om samen maar een “grote-mensen-appartement” te kopen, waar we nu al een jaar lang genieten van alle leefruimte. We studeren/werken overigens allebei in het ggz-werkveld.
Inmiddels kan ik trots zeggen dat ik, ondanks de nodige vertraging, onlangs ben afgestudeerd als SPH’er/ggz-agoog! Naast mijn opleiding heb ik een leerlijn gevolgd, waardoor ik bij mijn diploma een aantekening heb gekregen dat ik tevens ervaringsdeskundige ben. Als hulpverlener ben ik dan ook van plan om zo nu en dan mijn eigen ervaring in te zetten op momenten wanneer het een meerwaarde kan zijn voor een cliënt, maar het zal niet leidend zijn in mijn werk.
Ik heb dankzij de vele stages tijdens mijn opleiding ontdekt dat er in mij meer een GZ-psycholoog schuilt, dan een SPH’er. Ik wil dan ook onderzoeken of het mogelijk is om vanuit een SPH-functie in de GGZ (zoals bijv. POH-GGZ jeugd) te kunnen doorstuderen. Op dit moment werk ik eerst nog aan mijn eigen herstel (d.m.v. intensieve EMDR), zodat ik binnenkort optimaal anderen bij hun herstel kan ondersteunen.

Naast mijn studie zing ik graag. ♪ ♫
Ik volg al een jaar of tien zo nu en dan zangles en ben kort zangeres geweest in een amateur bandje. Op de middelbare school deed ik elk jaar mee aan het schooltoneel en heb als trainingsactrice zo nu en dan geacteerd bij de opleiding MWD. Op de één of andere manier bleek ik de rol van cliënt goed te kunnen vertolken… Die van hulpverlener gaat mij overigens inmiddels ook wel goed af. 🙂
Ik hoop na mijn opleiding mijn hobby’s weer een beetje op te kunnen pakken.

Ik schrijf vooral over psychisch ziek zijn. Niet omdat het zo’n gezellig onderwerp is, maar wel omdat stigma zó 2017 is. Het wordt tijd dat het taboe doorbroken wordt, vind je niet? Mijn blogartikelen kenmerken zich door uitleg over allerlei psychiatrische onderwerpen in mijn eigen woorden (bij voorkeur ondersteund door vakliteratuur) en mijn eigen ervaringen daar doorheen verweven.
Misschien ben ik geen standaard blogger: ik kan mijn ei niet kwijt in 300 á 400 woorden en het schrijven gebeurt bij mij simpelweg wanneer er tijd, ruimte en inspiratie voor is. Wie mij langer volgt weet dat ik voor deze blog ook schreef over mijn KP-opname (klinische psychotherapie). Dit zal ik blijven doen, maar voorlopig ‘achter de schermen’ zodat ik kan beslissen wat ik er verder mee zou willen.

Tot slot: ik beantwoord graag vragen. Openheid leidt immers tot begrip.
Stuur mij gerust een bericht via Twitter, Facebook of email.

Liefs,
Lyka

twitter iconfacebook iconemail icon

Diagnose

  • Verslavingsgevoelig voor shoppen, Netflix en de Chai tea latte van Starbucks.
  • Lieve persoonlijkheidsstoornis (volgens mijn vriend)
  • Flauwe grappen regulatiestoornis
  • Voor meer, zie blogs…
Advertenties

Een gedachte over “Over

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s