Extra

Essay ‘Practice what you preach!’
(Stigma in de ggz)

(juni 2018)

openheid leidt tot begripEen van mijn afstudeeropdrachten voor de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, was om een essay te schrijven hoe ik als ondernemende professional een bepaald gesignaleerd probleem in het werkveld zou aanpakken. Ik koos voor ‘stigma in de ggz’. Het is dus niet zo dat de mogelijke oplossingen voor dit probleem ook daadwerkelijk uitgevoerd gaan worden, al hoop ik dat wanneer ik straks aan het werk ga als hulpverlener ik inderdaad een bijdrage kan leveren aan het verminderen van stigma.
Op Twitter deelde ik blij verrast dat ik een ‘9’ als beoordeling heb gekregen voor dit essay, waarna ik de vraag kreeg of dit essay gelezen kan worden. Inmiddels wel via deze link: Essay Lyka

De doelgroep waarop ik dit essay heb afgestemd zijn professionals in het ggz werkveld, dus vandaar dat dit essay veel vakjargon bevat.

 


Vice Tonic

(mei 2018)

Journaliste Janet Lie schreef dit artikel voor Tonic Nederland (VICE) over mij en mijn blog na een interview. Tonic Vice Nederland

 


 

Vind je het gek? | Muziektheatervoorstelling

(oktober 2017)

22220014_1619132611441871_6743398388941826496_o

Als één van de verhalenbrengers heb ik meegewerkt aan deze voorstelling over psychische kwetsbaarheden. Ik deelde mijn verhaal in een interview (en via mijn blogs) en Nynka schreef daar scenes en liederen bij. Op 1 oktober is deze voorstelling in première gegaan.
Het was voor mij zowel heftig en confronterend, als troostend en helend; mijn verhaal mag er zijn. Zo treffend hoe Nynka mijn gedachten en gevoelens – van zowel vroeger als nu – in theater en muziek heeft weten te vertalen. Toch vond ik ook herkenning in de verhalen van de andere verhaalbrengers.
‘Mijn scène’ is prachtig geworden en de voorstelling zelf subliem. Als je gaat kijken (wat ik zou aanraden), laat me dan even weten wat je er van vond?

Blijf via de Facebookpagina op de hoogte van de ontwikkelingen rondom deze voorstelling.
Geïnteresseerd in het boeken van deze voorstelling? Neem contact op met Kracht van Beleving.

22221827_1619140234774442_3014527837163770175_n

“Een muzikale theatervoorstelling over psychische kwetsbaarheid, gebaseerd op waargebeurde, door verhaalbrengers vertelde, verhalen. Aan de hand van de verhalen en foto’s wordt er een pleidooi gehouden voor meer openheid rondom psychische stoornissen. Een waar palet van psychische aandoeningen is aangesproken, in de voorstelling gaat het over: depressies, borderline, eetstoornissen, suïcidale aanleg, psychosegevoeligheid, dwanggedachten en autisme.

Het is een ontroerend, humorvol en oprecht theateronderzoek naar de dunne scheidslijn tussen normaal en gek. Wat zorgt ervoor dat de ene persoon wel aan de goede kant blijft en wie bepaalt wat de goede kant eigenlijk is?”


Artikel Prestatiedruk | Stress to Impress/MIND

(oktober 2017)

Naar aanleiding van mijn bezoek aan het ‘Stress to Impress’ evenement, waar de gelijknamige documentaire in première ging, schreef ik een artikel over prestatiedruk in combinatie met psychische kwetsbaarheid.
Klik hier om het artikel wat ik schreef te lezen.
Klik hier voor meer informatie over de documentaire ‘Stress to Impress

Artikel PTSS | Ze.nl

(maart 2017)

Via MIND werd mijn verhaal met betrekking tot mijn post-traumatische stress stoornis gedeeld op de lifestyle website Ze.nl.
Klik hier om dit artikel te lezen.


Vuile was? | Documentaire

(februari 2016)

Naar aanleiding van de voorstelling ‘Hou me los’ en wat het bij het publiek los maakt, heeft Nynka Delcour in samenwerking met Paul Delcour de documentaire ‘Vuile Was?’ gemaakt. Ook mijn vriend en ik waren geraakt door de voorstelling en zijn door Nynka voor deze documentaire geïnterviewd.

“De voorstelling ráákt familieleden van mensen met een psychotische aandoening. Voor Nynka Delcour is dit aanleiding om een documentaire te maken. In deze documentaire, genaamd ‘Vuile Was?’, onderzoekt zij wat het nu precies is dat de toeschouwers herkennen in haar verhaal over de relatie met haar broer. Wat is de impact op de omgeving? Hoe gaan hulpverleners hier mee om? Kan de omgeving bijdragen aan herstel of overheerst vooral schaamte, rouw en onmacht?
Nynka hoopt via de documentaire meer mensen te bereiken die ook een psychisch kwetsbare naaste hebben zodat er meer openheid ontstaat en begrip. Ypsilon ondersteunt Nynka bij het maken o.m. door crowdfunding te organiseren.”
Bron: Kracht van Beleving


 

Interview Folia

970x546_Folia-5-cover

(september 2015)

Een journaliste van de Folia benaderde mij om te vragen of ik voor hun magazine geïnterviewd zou willen worden over mijn website en mijn verhaal. Ze gaf aan dat ik  medestudenten van de Uva en Hva zou kunnen inspireren.
Klik hier om het artikel te lezen.


 

Advertenties